Nu het weer kouder wordt is de verleiding om een baard te laten staan weer sterker.

Niet alleen omdat het lekker warm is maar ook nog eens trendy.

Besef wel dat het enige tijd en geduld vergt voordat je een volle baard op je kin hebt staan. Is het voor jou de eerste keer dat je overweegt om een baard te laten groeien dan hebben we hieronder een aantal nuttige tips.

Alle begin is moeilijk

De eerste dagen van niet-scheren zijn meestal de moeilijkste. Je uiterlijk in de spiegel veranderd, je baardgroei ziet er nog niet echt uit als een mooie volle baard en het voelt toch anders dan wanneer je een glad geschoren kin gewend bent. Bij de ene man groeit de baard nu eenmaal sneller dan bij de ander. Maar wanhoop niet en heb geduld.

Tip: in het begin is het belangrijk dat je de baard knipt of trimt

 

Baard 2

Mijn baard trimmen? Maar het is mijn uiting van mannelijkheid! De meeste baarden doorlopen het volgende groeiproces: korte stoppelbaard, stevige stoppelbaard, korte baard, volle baard, holbewonerlook. Maar probeer die laatste fase te voorkomen… Sommige haren zullen er langer over doen dan andere om te groeien. Het is dan ook verstandig om de haren die wél vaart maken af en toe wat te bedwingen. Zo houd je alles op dezelfde lengte en ziet de baard er veel verzorgder uit.

Tip: vertroetel je nieuwe baard

Een goede verzorging van je baard is belangrijk. Dagelijks je baard wassen met een goede zeep en wekelijks met een goede olie je baard verzorgen is erg belangrijk. Niet alleen voor de hygiëne maar ook voor een betere baardgroei. Bij het wassen en oliën van je baard masseer je ook je huid, wat de baardgroei bevorderd.

Tip: kijk vaak in de spiegel

 

baard

Niet uit ijdelheid (mag natuurlijk wel) maar om te bepalen hoe jij over je baard denkt. Je baard moet bij je gezicht passen. Soms is een ronde baard mooier dan een spitse baard, of kort beter dan lang. Probeer gewoon eens wat verschillende modellen uit en kijk wat het beste bij jou past.

Tip: ben jij tevreden? Geniet van je nieuwe uiterlijk!

 

Wanneer jijzelf tevreden bent met je baard en je ziet er goed, stoer en lekker uit, dan maakt de mening van een ander eigenlijk niet uit. Straal gewoon het vertrouwen uit dat je zelf ondervind en andere zullen het alleen maar kunnen waarderen.