Natuurlijk roep jij al jaren dat het ongezond is om te werken voor 10.00 uur, maar dat slaat je baas in de wind. Goed nieuws! ‘Slaapexpert’ Paul Kelley steunt je in je uitspraak en zegt: “Mensen voor 10.00 uur laten werken is een marteling en maakt mensen ziek”.

Waar heeft dit mee te maken?

Volgens Paul Kelley, van de Universiteit van Oxford, komt het allemaal door onze biologische klok. Deze biologische klok zorgt ervoor dat we moeite hebben om ons in de ochtend te concentreren. Tot je 55ste levensjaar duurt dit voort, daarna wordt het minder.

Het is een vorm van marteling

Je lichaam is ingesteld op een ander ritme en je vraagt aan dat zelfde lichaam om op een andere tijd inspanningen te leveren. Het hart en het lever moet hierdoor twee á drie uur eerder opstarten dan het biologische ritme.

Wat zijn de positieve effecten van de dag later beginnen?

Begin je je werkdag om 10.00 uur is je lichaam zowel fysiek als psychisch fitter, concentreer je je beter, ben je creatiever en maak je minder fouten. Een win – win positie voor jou en je baas toch?

Volgens Dr. Paul Kelley heeft het later beginnen veel positieve effecten, je voelt je beter, bent productiever en bent minder snel ziek.

Nu ook nog op tijd naar huis en de dag kan helemaal niet meer stuk!